Werelddierendag vieren in Paramaribo Zoo
04 Oct 2015, 21:14
foto
Families naar Paramaribo Zoo voor een gezellig dagje uit. (Beeld: René Gompers)


Werelddierendag is reuze gezellig geweest in de Paramaribo Zoo. De herdenking ging gepaard met het uitreiken van prijzen aan de dierenvrienden van het jaar en eigenaren van de best verzorgde huisdieren. Velen hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om er een familie-uitje van te maken en met huisdieren door de Zoo te wandelen.

Anjo Damri uit Para en Lydia Wittenberg uit Paramaribo zijn uitgeroepen tot dierenvrienden van het jaar. Beiden zetten zich uitzonderlijk in voor de opvang van zwerfhonden. Bij de ‘dierengezondheidswedstrijd’ zijn er in vijf categorieën prijzen uitgereikt. In categorie Vogels is Laila de papegaai, het best verzorgd, bij Reptielen Sofie de bosschildpad, bij Exotisch zijn dat Floppy de konijn en Poseidon de krab, bij Volwassen Honden Summer de herder en bij Honden Puppies Lex, de doberman.

De dierengezondheidswedstrijd is na twee jaren geherintroduceerd. “Dat besluit om te stoppen toen is genomen omdat de dieren elkaar ziek maakten,” legt John Altenberg, directeur van Paramaribo Zoo uit. “Op Dierendag mogen de mensen met hun eigen dieren de Zoo bezoeken. Mensen hadden zich toen niet aan de regels gehouden die inhielden dat ze niet overal met de dieren konden gaan. Verschillende dieren in de tuin en huisdieren zijn ziek geworden. Het ergste geval was waarbij Terry de otter een hondenziekte had opgelopen.”

Besloten is op het verbod op te heffen “omdat de activiteit bij de dag hoort,” geeft Altenberg aan. “We hopen dat de mensen zich aan de belangrijkste regel houden dit keer en dat is blijven op de verharde paden van de dierentuin.” Hele gezinnen zijn naar het dierentuin getrokken. Picknicken is een van vele activiteiten geweest. De slangendemonstratie heeft veel aandacht getrokken. Zelfs bijna meer dan de attractie van Paramaribo Zoo, Terry, de speelse otter.

René Gompers
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April