Assembleelid Nurmohamed wil transparantie van regering
04 Sep 2015, 07:23
foto
Assembleelid Riad Nurmohamed


Het Assembleelid Riad Nurmohamed (VHP) vindt dat de abrupte verhogingen van de prijzen bij de pompstations, de EBS, en de SWM, op het verkeerde moment worden uitgevoerd. "De plotse aankondiging van verhoogde prijzen heeft simpelweg te maken met het feit dat deze regering onervaren is, en dat we nog steeds in een dictatuur leven. Met deze actie heeft de regering 2015-2020 ook aangetoond geen voorstander te zijn van transparantie in haar financieel beleid en ook geen respect te hebben voor De Nationale Assemblee," meent Nurmohamed.

Het Assembleelid stelt dat de volksvertegenwoordiging moet beslissen welke maatregelen mogen worden doorgevoerd en welke niet. Nurmohamed vindt dat de lasten van de vorige regeerperiode niet moeten worden overgenomen door deze regering. Volgens hem moet zo snel mogelijk een wet ingediend worden die het wanbeleid van een president, een vicepresident en van ministers strafbaar gaat maken. "We kunnen toch niet langer toestaan dat een stel ministers en een president dit land in een grote financiële chaos stoppen en dan nog lekker rondlopen in Suriname. Recent heeft de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos enkele beleidsmaatregelen terug moeten draaien van haar voorganger."

Onderzoek corruptieschandalen
Deze regering moet ervoor zorgen dat alle beleidsmaatregelen tussen 2010-2015 die schadelijk zijn voor de economie eerst worden teruggedraaid, stelt Nurmohamed. Alle corruptieschandalen moeten snel worden onderzocht en de gestolen gelden moeten terug worden gestort in de staatskas. Zo moeten ambassades in het buitenland worden gesloten, de uitgifte van grote lappen grond en concessies aan politieke vrienden onmiddellijk worden ingetrokken en commercieel worden verhandeld, alle populaire maatregelen die tussen 2010-1015 zijn geïntroduceerd, onmiddellijk te stoppen zoals Naschoolse opvang, aannemers contracten voor onder andere maaien van grasvelden, en niet te vergeten de grote infrastructurele projecten die net voor 25 mei 2015 zijn gesloten en die niet belangrijk zijn zoals het damwandenproject aan de dokter Sophie Redmonstraat.

De regering moet volgens Nurmohamed met een gedegen uitleg op papier, met cijfers, grafieken en tabellen, komen naar DNA om aan te tonen wat er financieel mis is in Suriname. "Ik wil geen mondelinge toespraken meer horen in DNA waar ik in zit. Ik wil zien wat de inkomsten en uitgaven zijn tussen 2010 en heden, waar zijn de grote uitgaven, hoeveel schulden heeft de Staat nu, hoeveel ambtenaren moeten extra betaald worden die vlak voor 25 mei in dienst zijn genomen, waar komt de regering geld tekort, welke voorstellen van prijsaanpassingen zijn er en welke stelt de regering voor eerst uit te voeren. Ik zou geen probleem hebben, als de regering de prijzen van sterke dank, importproducten, boten en luxe auto’s, concessies in het binnenland had verhoogd. Maar wat nu gebeurt, is niet acceptabel," voert het Assembleelid aan. Hij hoopt dat de regering naar DNA komt, met een transparant uitleg van zaken. Nurmohamed voorspelt dat het volk op straat zal komen met alle gevolgen van dien.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April