Nieuwe prijzen van brandstof ingegaan
01 Sep 2015, 13:01
foto


Om 12.00 uur zijn de nieuwe pompprijzen van brandstof ingegaan. Diesel kost per liter SRD 3,90 bij Gow2/Roy Boedhoe Enterprises en SOL. Bij GOw2 kost benzine zonder additieven SRD 4,16 per liter. Bij SOL wordt 6 cent per liter minder neergeteld. Ongelode benzine met additieven kost bij SOL SRD 4,16.

De prijzen zijn zojuist bekendgemaakt. De Raad van Ministers heeft besloten om 40 cent per liter extra te heffen. Het gaat om een 'solidariteitsheffing' zegt de regering in een persbericht. De oliemaatschappijen en pomphouders waren van tevoren niet op de hoogte van het besluit van de regering.

De regering zegt genoodzaakt te zijn de 40 cent extra te heffen op een liter diesel en benzine. De prijzen van elektriciteit en water gaan per 15 september in. De inkomsten uit de olie- en goudsector zijn drastisch omlaag gegaan op de wereldmarkt. "Wij zijn genoodzaakt meer te leunen op binnenlandse bronnen van inkomsten om zodoende de internationale schokken van de grondstoffensector te minimaliseren," legt de regering uit.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April