Jogi wil nog meer actie van minister Dodson bij Staatsolie
28 Aug 2015, 01:48
foto
Staatsolie raffinaderij te Tout Lui Faut.


Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft bijval van Mahinder Jogi (VHP) gekregen in De Nationale Assemblee over zijn optreden bij Staatsolie. Het Assembleelid vindt dat de bewindsman verder moet gaan naar de wortel "en niet alleen maar de bladeren plukken". Hij wil weten wanneer de raffinaderij van Staatsolie gaat draaien.

Jogi heeft opgemerkt tijdens het agendapunt rondvraag donderdagavond in De Nationale Assemblee, dat de uitbreiding van de Staatsolieraffinaderij voor 400 tot 500 miljoen dollar was begroot, maar uiteindelijk in de buurt van een miljard heeft gekost. Toppers van het bedrijf, directieleden, hebben volgens hem in dure hotels geslapen in Italië, omdat ze toezicht moesten houden opdat de bestellingen goed gefabriceerd zouden worden. "En vandaag de dag draait de raffinaderij nog steeds niet."

De VHP-topper stelt dat er veel meer mis is binnen het staatsbedrijf. Er zijn bedrijven opgezet door directieleden die diensten verlenen aan Staatsolie. Hij plaatst vraagtekens bij diverse contracten die worden getekend. "U moet het mes erin zetten. U krijgt alle ondersteuning bij de ordening," belooft Jogi. Woensdag is de gehele top van Drilling van de een op de andere dag ontheven. Het bericht hierover heeft voor behoorlijke commotie gezorgd. Het is volgens Jogi een topje van de ijsberg.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April