Militairen scherpen hun marine-kennis aan
25 Aug 2015, 13:29
foto
Surinaamse leden van de marine hebben hun navigatievaardigheden bijgeschaafd. (Foto's: VS amb.)


Veertien leden van de marine van het Nationaal Leger hebben hun vaardigheden in onder andere de basis navigatie regels, fysiologische factoren, overlevingsvaardigheden en personeelsherstel aangescherpt. Een groep van de Amerikaanse Kustwacht speciaal belast met kleine bootoperaties was daarvoor te gast in Suriname.

Vanuit marinebasis Boxel hebben de Surinaamse militairen van 10 tot 21 augustus kennis bijgedaan in toepassingen bij oceaan en rivier operaties ter ondersteuning van de bescherming van grenzen, de strijd tegen narcotica en illegale migratie. De trainingen zijn verzorgd met het oog op transnationale dreigingen zoals georganiseerde misdaad en illegale handel.

De Amerikaanse instructeurs waren onder de indruk van het niveau van professionaliteit en enthousiasme ondanks de beperkte middelen bij de Surinaamse militairen. “Meestal duurt het twee dagen om vijf academische modules te leren. De leerlingen begrepen het materiaal op eerste dag nog voor de middag om was!,” vertelt de Amerikaanse kustwacht teamleider . “We waren in staat om ons te concentreren op andere geavanceerde aspecten van de uitwisseling en kijken uit naar de toekomstige samenwerking.”

Aan de andere kant hebben Amerikaanse personeelsleden de kans gehad om hun didactische vaardigheden te verbeteren en regionale kennis op te doen. Ze hebben ook kunnen leren van hun Surinaamse counterparts.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April