Ook Suriname deel van 30.000 scouts in Japan
28 Jul 2015, 16:02
foto
De Surinaamse Boy Scouts-delegatie bij vertrek op Zanderij.


Een delegatie van de Boy Scouts van Suriname neemt deel aan de 23ste Wereld Scout Jamboree die in Hiroshima, Japan, wordt gehouden. Zij maakt deel uit van 30.000 scouts afkomstig uit 162 landen. Dit wereldevenement wordt speciaal gehouden voor scouts in de leeftijd van 14 tot 17 jaar om hen voor te bereiden op hun taak binnen de nationale scouts organisatie. Alles wat de jonge mensen hebben geleerd en ervaren, zullen zij overdragen aan de overige scouts.

De delegatie is zaterdag vertrokken uit Suriname, nadat ze toegesproken werden door de hoofdcommissaris van de Boy Scouts, Humphrey Schurman. Het contingent staat onder leiding van hoofdkwartier-commissaris Romeo Pulhjun, de groepsleider is Konrad Acton en de overige deelnemers zijn Xiomara Beeldstroo, Ian MacLeod, Najelah Rozenstruik en Gabrielle Josafath.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Hiroshima en Nagasaki werden gebombardeerd. Wereldvrede is het toepasselijke thema voor deze jamboree. Daarnaast zal er aandacht zijn voor milieu, mensenrechten en een gezonde leefstijl. De delegatie keert op 10 augustus terug naar huis.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April