Olmberg heeft intussen bewilligd als jeugdparlementariër
29 Jul 2015, 05:58
foto
Ifraash Olmberg


Ifraash Olmberg zal de vrijgekomen plek in het Nationaal Jeugdparlement innemen. Rajiv Ramsahai die deel uitmaakte van dit orgaan, is gekozen tot Assembleelid. Kort voor zijn beëdiging, heeft hij zijn lidmaatschap van het Jeugdparlement opgezegd. Prya Sital, voorzitter van het Jeugdparlement, zegt aan Starnieuws dat het wachten is op de beëdiging van Olmberg door president Desi Bouterse.

Ramsahai was gekozen in het district Commewijne. De kandidaten met de meeste stemmen in een districten worden gekozen verklaard. Als iemand bedankt, komt de volgende kandidaat met de meeste stemmen in de plaats, legt Sital uit. Het Jeugdparlement kent geen schaduwkandidaten.

Intussen is de procedure ingesteld opdat Olmberg kan worden toegelaten tot het Nationaal Jeugdparlement. Hij heeft binnen de veertien dagen bewilligd. De stukken worden opgestuurd naar de president, die dan een datum zal vaststellen waarop de installatie zal plaatsvinden.

Afhankelijk van de datum van zijn benoeming zal Olmberg ruim een half jaar dienen in de functie van jeugdparlementariër. Dit jongerenorgaan telt 29 leden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April