26 gecertificeerde sportleiders voor Para en Wanica
07 Jul 2015, 22:23
foto
De deelnemers aan het Ready&Able Train-de-Trainer programma met hun certificaat.


Het eerste Ready & Able Train-de-Trainer programma van dit jaar, georganiseerd door de Ilonka Elmont Foundation heeft 26 gecertificeerde sportleiders afgeleverd voor Para en Wanica. De training is van 3 tot en met 6 juli met financiële ondersteuning van de Nederlandse Ambassade gehouden te Lelydorp.

Op de cursus is aandacht besteed aan (algemene) veiligheid in sport, een gezonde levensstijl, eerste hulp bij sportongevallen, didactiek, monitoring en evaluatie. De cursisten hebben om zich te certificeren in het Emiel Briel Stadion te Lelydorp (LSB), een sportdag voor kinderen met een beperking georganiseerd. Ruim 60 kinderen afkomstig van de Stichting Matoekoe, SO Welgedacht C en SO Lelydorp hebben mee gesport. De dag was een succes en de aanwezigen hebben aangegeven dat er meer van dergelijke activiteiten nodig zijn.

Dit Train-de-Trainer programma bood cursisten de kans hun trainingsvaardigheden aan te scherpen en uit te breiden met nieuwe technieken om beter om te gaan met ouderen en kinderen met een beperking in combinatie met sport en bewegen. “Kinderen met een beperking zullen een kans krijgen om zich beter sociaal te ontwikkelen”, benadrukte Elmont bij de start van de training.

Sinds de start van het Ready & Able Train-de-Training programma in 2012 beschikt Suriname nu over 137 gecertificeerde en gekwalificeerde Ready& Able sportleiders. Docenten van Speciaal Onderwijs alsook het regulier onderwijs, Korps Brandweer Suriname, Korps Politie Suriname, Lions Padvinders en de Jongeren Vereniging Para hebben aan deze training deelgenomen.

Het tweede en laatste Ready & Able Train-de-Trainer programma voor 2015, zal worden gehouden in de laatste week van november 2015 te Paramaribo. De eerstvolgende activiteit van de foundation staat gepland op 29 juli in de Witte Lotus, waarbij het derde Sportparticipatie en Integratie project voor kinderen met een beperking zal worden uitgevoerd, zegt de organisatie.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April