UN Suriname betrekt AdeKUS bij SDG's
05 Jul 2015, 14:57
foto


Docenten en studenten van de Anton de Kom Universiteit Suriname (Adekus) worden betrokken in de voorbereiding van de overstap van de Millennium Ontwikkelingsdoelen (MDG's) naar Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Deze overstap zal plaatsvinden, omdat de MDG's die uit acht doelen bestonden, in 2000 waren aangenomen en in 2015 gerealiseerd moesten zijn. De Faculteit der Maatschappij Wetenschappen wordt door de United Nations Suriname (UN) betrokken voor het verrichten van onderzoek.

Een van de vertegenwoordigers van de UN, Fara Pahalwankhan, zegt aan Starnieuws dat de Adekus onderzoek zal doen over de ontwikkelingsdoelen, waarbij data worden verzameld en rapporten geschreven. Gegevens over de bevolking zijn nodig om de ontwikkelingen van de doelen te evalueren.

Er is gekozen voor Adekus omdat jongeren actief betrokken worden in het realiseren van de doelen. Suriname heeft de MDG's, waaronder moeder- en kindersterfte en armoede niet helemaal gerealiseerd. De doelen basisonderwijs voor eenieder en het tegengaan van malaria, zijn wel gehaald.

De SDG die uit 17 internationale ontwikkelingsdoelen bestaat, wordt in september in New York geïntroduceerd. In januari 2016 wordt begonnen met uitvoering. Deze doelen moeten in 2030 gerealiseerd zijn. Diverse andere instellingen en Niet Gouvernementele Organisaties, waaronder vrouwen en jongeren organisaties worden eveneens betrokken bij de SDG's.

Astra de Drie
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April