Regio West neemt 75 dozen kippenbouten in beslag
02 Jul 2015, 00:54
foto
De dozen kippenbouten die in beslag zijn genomen door politie Regio West.


De politie van Regio West heeft 75 dozen kippenbouten die vermoedelijk naar Guyana gesmokkeld zouden worden, onderschept. Tijdens transport van het vlees naar de 'backtrack-route' is het voertuig staande gehouden aan de Gemaalweg in ressort Corantijn.

Op 29 juni had de afdeling Maritiem van Regio West 20 grote dozen kippenbouten in beslag genomen op de Corantijnrivier. De boot is dicht bij de oever van Guyana teruggevaren naar Nickerie. De eigenaar heeft een boete gekregen van SRD 10.000. Regio commandant, hoofdinspecteur Robert Rakijo, zegt aan Starnieuws dat er blijkbaar een lucratieve afzetmarkt is in Guyana voor kippenbouten.

Bij de politiecontrole bleek dat de chauffeur van het busje, waarin de 75 dozen kippenbouten geladen waren, niet het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij kon ook niet aangeven waar de kippenbouten geleverd moesten worden. Zijn opdrachtgever zou hem bellen zodra hij aan de Gemaalweg zou zijn. In deze zaak heeft de politie na overleg met het Openbaar Ministerie twee personen in verzekering gesteld. De kippenbouten en het busje zijn in beslag genomen. Rakijo zegt dat de zaak verder wordt onderzocht.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April