Chili via stug Uruguay naar halve finales
24 Jun 2015, 23:18

Chili heeft zich langs het stug verdedigende Uruguay geworsteld naar de halve finales. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-0. Chili zal het in de halve finales opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Bolivia en Peru.

Uruguay begon goed aan de wedstrijd en was op zoek naar een vroeg doelpunt. Halverwege de eerste speelperiode nam Chili het spel over, maar was toch ietwat terughoudend in vergelijking met eerdere optredens. Dat kan mogelijk het gevolg geweest zijn van de druk om in eigen land een goed resultaat neer te zetten. Uruguay kroop steeds meer in zijn schulp en probeerde vanuit een gesloten verdediging via counters de wedstrijd in zijn voordeel te beslechten.

Het gastland heeft alles in het werk gesteld om een strafschoppenreeks te voorkomen en zag zijn harde werk beloond. In de 81ste minuut maakte Mauricio Isla de winnende treffer op aangeven van de beste man van de wedstrijd, Jorge Valdivia.

In de 63ste minuut mocht Edinson Cavani eerder gaan douchen, nadat hij tegen de tweede gele kaart aankeek. Het verergerde alleen maar voor Uruguay toen Jorge Fucile ook voor de tweede maal geel gekleurd werd in de 88ste minuut.

Dinsdag spelen Bolivia en Peru om 21:30 uur voor een plek in de halve finales.