Sinds opsluiting verdachte, geen diefstal kippen
29 May 2015, 21:43
foto


Sinds Soeresh T. is opgesloten, worden er geen kippen van de benadeelde (omgeving Lelydorp) meer gestolen. Dit zei de benadeelde aan rechter Marie Mettendaf in de rechtszaal. Hij hoeft geen aangifte meer te doen over het verdwijnen van zijn kippen. Soeresh T. wordt ervan verdacht kippen van zijn werkgever en diens zoon gestolen te hebben.

De getuige, zoon van de werkgever, verklaarde dat er al jaren kippen, doksen, kalveren en vruchten verdwijnen. Zij hebben diverse keren aangifte over deze zaken gedaan. De verdachte zwom een kreek over om de diefstal te plegen. De getuige merkte op dat sedert Soeresh T. opgesloten zit, de buurt rustig is. Er wordt nergens meer gestolen. Ook ontkrachte de getuige dat de man ooit voor hem of zijn vader gewerkt zou hebben. Daarnaast hebben zij nooit een fles whisky en doksen aan de politieman die de zaak had, gegeven.

De verdachte beweerde dat zijn werkgever, de benadeelde, hem slecht betaalde en dat hij toen besloot om ontslag te nemen. Zijn werkgever heeft hem daarom aangegeven bij de politie. Ook beweerde hij dat een politieman een fles whisky en twee doksen heeft gehad.

Op die bewuste dag vroeg de verdachte aan een vrouw of zij kippen wilde kopen en hij had een paar kippen bij zich in een zak. Die vrouw joeg hem weg en vertelde de benadeelde wat er is gebeurd, waarna de politie werd ingeschakeld. In een korte periode waren er al vijf aangiftes van diefstal van kippen gedaan door de benadeelden. Op 11 juni wordt de buurvrouw van de benadeelde gehoord. De verdachte krijgt juridische bijstand van raadsman Harold Belfor.
Advertenties