Personeel dWT loopt protestmars in binnenstad
27 May 2015, 11:49
foto
De actievoerende werknemers van 'de Ware Tijd'. (Foto: Raoul Lith)


Ongekende beelden in de binnenstad van Paramaribo. Met borden bewapend lopen en scanderen werknemers in dienst van dagblad 'de Ware Tijd' leuzen om aandacht te vragen voor hun arbeidsconflict en voor het niet uitkomen van de krant. Door het arbeidsconflict is de krant, die in Suriname bekend staat als gerenommeerd en goed gelezen, vandaag niet verschenen.

Het personeel heeft sinds maandag het werk neergelegd, omdat de directie het been stijf houdt en niet 'serieus' wil onderhandelen over voorstellen om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Voor voeding heeft de directie 1 SRD verhoging aangeboden. Miskenning van de werkers, blijft bondsvoorzitter Robby Naarendorp benadrukken. De situatie bij de krant is ook ongekend in de geschiedenis van het blad.

'De Ware Tijd' dat normaal zelf het nieuws verslaat is nu onderwerp van het nieuws. Het personeel schroomt er niet voor om als alle andere werkers in het land alle zijn ten dienste gestelde middelen in te zetten om zijn ontevredenheid kenbaar te maken. Lopen met borden door de Centrale Markt is daar ook onderdeel van.

Het blijft onduidelijk of de krant morgen wel uitkomt. Starnieuws verneemt dat de directie ertoe is overgegaan om freelancers van buiten aan te trekken om het werk te doen. Zo zou voor het drukken van de krant worden uitgekeken naar de drukkerijen van de andere kranten. Alle drukkers van dWT zijn lid van de bond, zo ook de journalisten. Enkele freelance-journalisten van het bedrijf hebben zich solidair verklaard met de werkers en werken dus ook niet.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April