Hoofdstembureaus zijn klaar voor de grote dag
25 May 2015, 02:58
foto
Stembussen staan klaar op het hoofdstembureau Paramaribo Noordoost om vervoerd te worden naar de stembureau's. (Foto's Leroy Troon)


De beplakte stembussen, stembiljetten, stemkits en overgebleven oproepingskaarten zijn netjes gesorteerd om in de vroege ochtend te worden getransporteerd naar alle stembureaus. Vanaf 7 uur in de ochtend zal er worden gestemd. Teams van de verschillende politieke partijen hebben overal in het land hun tenten opgezet bij verschillende stembureaus.

Het hoofdstembureau van Paramaribo is helemaal ready voor het werk op de verkiezingsdag. Alles wordt dubbel gecheckt om per stembureau gesorteerd te worden. Rond 4 uur in de ochtend komen alle voorzitters van de verschillende stembureaus de spullen ophalen. Deze worden gebracht naar alle stembureaus van Paramaribo. Dit proces vindt in alle districten plaats. De toezichthouders houden het hele proces in de gaten.

Niet alleen de verkiezingsautoriteiten die belast zijn met het organiseren van de verkiezingen zijn druk bezig. Ook de propagandisten van verschillende partijen, die morgen de ‘zwevende kiezers’ moeten overtuigen om te stemmen op hun partij, hebben hun voorbereidend werk gedaan. Tenten, vlaggen, borden, propagandamateriaal en voorbeeld stembiljetten worden klaargezet. Over enkele uren gaat Suriname na vijf jaar weer naar de stembus. Het proces wordt gadegeslagen door nationale en internationale waarnemers.

Leroy Troon
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April