DOE gaat akkoord aan met de samenleving
22 May 2015, 17:17
foto
DOE-kandidaten gaan een overeenkomst aan met de samenleving. (Foto: René Gompers)


De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is met de samenleving een overeenkomst aangegaan. In theater Unique is vandaag de Pro Suriname Unique Akkoord getekend. DOE-voorzitter Carl Breeveld garandeert dat er aan de overeenkomst gewerkt zal worden. Benadrukt is dat dit niet hetzelfde ‘sociaal akkoord' is dat door de huidige regering onder leiding van Desi Bouterse wordt gepropageerd.

De partij doet mee in zes districten. De kandidaten zijn nagegaan wat de knelpunten zijn in hun district. Hoewel DOE niet meedoet in Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne zijn de problemen en aanbevelingen uit die districten ook meegenomen. Gebrek aan schoon drinkwater, onderwijs en onderwijsfaciliteiten, jeugdproblemen, sportaccommodaties, criminaliteit, faciliteiten voor mensen met een gebrek, de vuilnisbelt te Ornamibo, werkverschaffing, files op de routes van en naar het centrum en op de Wijdenboschbrug zijn enkele van de ‘issues’ waar gewerkt aan moet worden.

Breeveld is er van overtuigd dat DOE een verschil zal uitmaken in de nieuwe regering. “Als eenmansfractie hebben we bewezen dat je je stem kan laten horen en ook gehoord kan worden. We hebben niet zielig gedaan en hebben gedaan wat we moesten doen. DOE heeft niet een slachtofferrol vervuld met een enkele zetel’ haalt Breeveld aan. “De partij is aanstekelijk geweest. We hebben issues aangekaart en op gehamerd. Issues die nu door zoveel partijen zijn overgenomen. Corruptiebestrijding is daar een van. Goed voorbeeld doet goed volgen.”

De partij wil in de nieuwe regeerperiode meer invloed gaan uitoefenen op het beleid. “Wij willen niet langer aan de zijlijn blijven staan, we willen iets in de melk te brokkelen hebben. Als goede mensen die rechtvaardig zijn alsmaar stil blijven zitten geven we ruimte aan de slechten om maar hun gang te laten gaan. Dat willen wij niet, wij willen invloed” stelt Breeveld resoluut. Dit keer zullen er meer zetels gehaald worden geeft Breeveld aan. In 2005 had de partij in combinatie met UPS aan de verkiezingen meegedaan. Toen waren er 10.000 stemmen gehaald. In 2010 is de partij alleen de verkiezingen ingegaan en heeft 12.000 stemmen gehaald. Dat heeft slechts een zetel opgeleverd. Dat komt door het kiesstelsel voegt Breeveld toe. Dat is ook een van de kiesregelingen die DOE herzien wil.

René Gompers
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April