Personeel 'de Ware Tijd' voert prikacties
22 May 2015, 01:52
foto


Het personeel in dienst van dagblad de Ware Tijd voert vanmorgen prikacties van 8 tot 10 uur. De acties zijn het direct gevolg van de ontevredenheid van de werknemers over de tegenvoorstellen die de directie heeft gedaan voor de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao).

De vorige cao is in december verlopen. Starnieuws verneemt dat de werknemers al afgelopen zondag het werk wilden neerleggen vanwege de “belachelijke” tegenvoorstellen. Zo is voor voeding een minimale verhoging voorgesteld. Voor loonsverhogingen stelt de directie voor om de groep die minder dan SRD 3.000 verdiend een vast bedrag van tussen de SRD 80 en SRD 90 te geven. Voor de groep boven SRD 3.000 zou dat bedrag tussen SRD 50 en SRD 60 moeten zijn. Het personeel wijst erop dat de inflatie 3,9% is en dat het bedrijf vorig jaar goed geboerd heeft. De werkers willen niets meer dan een rechtvaardig deel van hun inspanningen die hebben bijgedragen tot de goede bedrijfsresultaten vorig jaar.

Al geruime tijd roert het personeel van dWT zich over het uitblijven van een redelijk bod. De bond zou met veel tact en overreding de werkers zo ver hebben gebracht om het werk niet direct en volledig neer te leggen. Met de prikacties hopen de werkers een signaal naar de directie te geven dat het hun menens is. Ze wijzen erop dat het niet wordt uitgesloten dat als de directie niet bijdraait, de productie van de krant in gevaar komt.

De bond van personeel van dWT is aangesloten bij de vakcentrale C-47. Robby Naarendorp leidt de personeelsbond bij het dagblad.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April