Politie houdt vijf bromfietsdieven aan
06 May 2015, 16:30
foto


Kelvin B., Ezechiël P. en Achmed K. zijn zondag aangehouden en opgesloten in verband met de diefstal van een bromfiets op 13 april aan de Kernkampweg. De bromfietseigenaar had het de dieven gemakkelijk gemaakt door de contactsleutel in het contact van de bromfiets te laten.

Volgens de benadeelde kreeg hij op 26 april een tip dat zijn bromfiets verkocht zou worden aan de Kamponglaan te Paramaribo. Op dat adres trof hij Kelvin B. en Ezechiël P. aan, met een bromfiets die op van hem leek. Hij schakelde hierop de politie in.
Ezechiël verklaarde dat een onbekende man hem de bromfiets had gegeven en dat hij deze vervolgens heeft verkocht aan zijn vriend Achmed K. Bij onderzoek in de woning van Achmed heeft de politie de gestolen bromfiets aangetroffen. De bromfiets was gedemonteerd. Kelvin, Ezechiël en Achmed zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Rehnel H. en Owen M. zijn in een ander geval van bromfietsdiefstal ook op 26 april aangehouden en opgesloten. Een surveillance eenheid signaleerde op de kruising van de Kwatta- en de Tweede Rijweg een bromfietser die reed zonder achterkentekenplaat met registratienummer en verlichting aan zijn voertuig.

Rehnel H. kon ook geen bescheiden van de bromfiets overleggen. Het viel de politieambtenaren voorts op dat het framenummer van de bromfiets was weg geveild. Rehnel H. Hij verklaarde dat hij de bromfiets gekocht had van zijn vriend Owen M.

Onderzoek wees uit dat het om een voertuig ging dat 8 februari gestolen was aan de Normandiestraat. Rehnel en Owen blijken ook in deze straat te wonen. Hangende het verder onderzoek zijn Rechnel en Owen in verzekering gesteld, meldt de Public Relations van de politie.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April