Caricom-landen bijeen voor 40ste COTED
24 Apr 2015, 04:04
foto
Minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie, met leden van zijn staf tijdens de 40ste COTED in Georgetown. (Foto: HI)


De agendapunten van de 40ste Council for Trade and Economic Development (COTED) zijn onder meer de Caricom Single Market and Economy (CSME), handel, onderlinge handelsbarrières en de aanvragen voor onderhandelingen. Minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie (HI) vertegenwoordigt Suriname op de bijeenkomst die duurt van 20 tot en met 25 april, in Georgetown, Guyana.

De vergadering zal ook praten over intellectuele eigendommen en standaarden. Tosendjojo zal de overige Caricom-lidlanden informeren over de recente lancering van de Suriname Coalition of Services Industries. Hij heeft vóór de aanvang van de vergadering een ontmoeting gehad met de onderminister van Buitenlandse Zaken van de Republiek van Kazakhstan, Yerzhan Ashikbayev. Suriname onderhoudt vanaf 2012 diplomatieke relaties met Kazakhstan. Yerzhan Ashikbayev is in de regio in het kader van de te houden EXPO 2017 Future Energy die van 10 juni tot 10 september 2017 zal worden gehouden in zijn land.

De onderdirecteur van Handel, Henna Djosetiko, Yvette Rokadji, hoofdstafmedewerker van het ministerie van HI, Farishna Hoeseni-Hassankhan, Caricom desk officer en Judy Koorndijk, eerste Ambassade Secretaris op de Surinaamse Ambassade in Guyana van het ministerie van Buitenlandse Zaken, ondersteunen de minister. Anil Padarath, ondervoorzitter van de KKF maakt ook deel uit van de delegatie, meldt de voorlichting van HI.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April