Drugsverdachte veroordeeld
23 Apr 2015, 17:30
foto


Orlando C. is door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij kreeg ook een geldboete van SRD 750 of een maand hechtenis. De veroordeelde heeft op 24 januari 2015 gepoogd om 860 gram cocaïne het land uitvoeren. Op de luchthaven viel hij door de mand.

Orlando C. is Nederlander en is kok van beroep. Hij is getrouwd en is vader van drie kinderen. Volgens de rechter had de man geen enkele redenen om over te gaan tot het feit. Zij benadrukte dat niemand een reden mag hebben om de Wet Verdovende Middelen te overtreden, omdat dit verboden is bij wet en niets dit kan goed praten. De veroordeelde had bolletjes geslikt en vertoonde symptomen die een bolletjesslikker heeft. Hij werd toen aan de urinetest onderworpen en het resultaat was positief.

Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, voerde aan dat de veroordeelde met aanname van de drugs een risico vormde voor de jeugd, de gemeenschap en voor zichzelf. Zij legde hem een celstraf van van twaalf maanden waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een geldboete van SRD 750 of twee maanden hechtenis. Advocaat Joan Nibte die Orlando C. bijstond, voerde aan dat haar cliënt mee heeft gewerkt met het proces en een goede proceshouding heeft gehad. Daarnaast heeft hij het feit bekend. Hij zat in financiële problemen en daarnaast is zijn vrouw erg in hem teleurgesteld. In zijn laatste woord zei de veroordeelde dat hij spijt had van zijn handelen. Hij zou de drugs uitvoeren voor iemand en zou in de ruil daarvoor geld krijgen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April