Brunswijk stelt kandidaten Coronie en Saramacca gerust
19 Apr 2015, 04:04
foto
Het hoofdstembureau van Kieskring IV tijdens de openbare zitting vrijdag in Coronie. (Foto: Edward Troon)


ABOP-leider Ronnie Brunswijk weet wel zeker dat het goed komt met de kandidaten in Coronie en Saramacca die geschrapt zijn van de lijst. De ABOP/Alternatieve Combinatie heeft de zaken nagetrokken. Er blijken administratieve fouten te zijn gemaakt. De kandidaten die geschrapt zijn van de lijst, wonen wel twee jaar in Coronie en Saramacca, verzekert Brunswijk.

Brunswijk heeft dit weekend een bezoek gebracht aan de westelijke districten en heeft de achterban gerust kunnen stellen. Brunswijk zegt aan Rasonic Televisie dat lijsttrekker Hortence Monkou van Coronie in hetzelfde district naar een ander ressort is verhuisd. Dit kan worden aangetoond met een historisch uittreksel. Er is een fout gemaakt door het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Ook Harold Vriesde die op plek nummer 2 is gekandideerd, voldoet aan de eisen. Dit zal worden aangetoond met de stukken. Er is beroepsmogelijkheid bij president Desi Bouterse.

Monkou zegt aan Starnieuws dat ze sinds 25 oktober 1983 is ingeschreven in het district. "Ik ben verhuisd van plantage John naar Friendship en dat is binnen het district Coronie". Voorzitter van het hoofdstembureau Coronie, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat Monkou volgens artikel 61 lid 2 van de grondwet is geschrapt.
Volgens de ingediende stukken is zij pas op 7 februari 2015 in het district ingeschreven. Brunswijk benadrukt dat ze op 7 februari naar een ander ressort is verhuisd.

Avinash Hira, ABOP-kandidaat in Saramacca, kon zijn ogen niet geloven dat hij van de lijst is geschrapt. Hij heeft ook stukken waaruit blijkt dat hij onterecht is verwijderd. Dit zal volgens Brunswijk ook rechtgetrokken worden. Hij heeft intussen iedereen gerust kunnen stellen dat zaken rondkomen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April