Verdachte misbruik ontevreden over medisch onderzoek
17 Apr 2015, 17:02
foto


Stanley H. heeft zelf een nader medisch onderzoek aangevraagd, omdat hij als verdachte ontevreden was met het medisch onderzoek dat bij hem was verricht. Aan rechter Sieglien Wijnhard vertelde de verdachte donderdag dat hij ook slachtoffer is. Zo zou hij zijn misbruikt door twee jongens. Stanley H. staat terecht voor het meermalen misbruiken van twee minderjarige jongens.

Tegen Stanley H. heeft officier van justitie, Claudia Bruining, vier jaar celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. De verdachte zou de slachtoffers hebben voorgehouden dat hij de geesten zou verwijderen en dat ze moesten meewerken. De verdachte staat bekend als een alternatieve geneesheer.

Stanley H. ontkent dat hij seksuele handelingen heeft gepleegd. Hij beweert dat hij slechts het geslachtsdeel van de jongens heeft aangeraakt. Eén van de jongens woonde bij hem in en de andere was door zijn moeder voor behandeling naar hem gestuurd. De jongen had geestelijke problemen. Zijn moeder betaalde de verdachte SRD 4.000 voor de behandeling. Na de verkrachting mochten de jongens met niemand over het feit praten. Toen één van de slachtoffers erover sprak met zijn leerkracht, begon de zaak te rollen.

Het andere slachtoffer vertelde dat hij drie keer in de week werd misbruikt. Hij werd ’s avonds laat wakker geschud om misbruikt te worden. Bij de politie had Stanley H. verklaard dat hij de jongens had betrapt op het kijken naar pornofilms. Zo kwam hij in de verleiding om hun geslachtsdeel vast te houden en met hen te flirten. Op 7 mei zal wordt gepleit in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April