Verklaringen verdachte komen ongeloofwaardig over
16 Apr 2015, 18:35
foto


De verklaringen van de verdachte Jurgen E. zijn ongeloofwaardig bij rechter Sieglien Wijnhard en officier van justitie, Claudia Bruining, overgekomen. De verdachte zou het slachtoffer opzettelijk mishandeld hebben en hem daarna van zijn kleren, halsketting, riem en sportschoenen beroofd hebben middels geweld. Jurgen E. hield de kantonrechter en de vervolgingsambtenaar vandaag een verhaal voor dat niet geloofwaardig overkwam.

De verdachte verklaarde dat hij ergens naartoe ging om te borrelen. Daar aangekomen merkte hij op dat er een woordenwisseling gaande was tussen het slachtoffer en een vriendin van hem. Hij bemoeide zich ermee, klapte en schopte het slachtoffer. Daarna liep hij naar zijn auto. Jurgen E. beweerde dat ineens drie onbekende mannen in zijn auto stapten en hem sommeerden om te rijden. Hij moest het slachtoffer achtervolgen. Daarna trok een van de mannen het slachtoffer het voertuig in, sleurden hem mee en lieten hem daarna voorin op hem zitten. Vervolgens werden zijn kleren eruit getrokken. Ze sloegen hem en dumpten hem ergens.

De rechter merkte op dat het wel erg toevallig was dat die drie onbekende mannen hem de opdracht gaven om het slachtoffer te achtervolgen en dat zij hem mishandelenden, zonder enige reden. Zij hield hem voor dat in het proces-verbaal opgetekend staat dat het slachtoffer verklaarde dat Jurgen E. hem samen met de drie mannen mishandelde. Ook pakte hij een bierfles en sloeg hem daarmee op zijn voorhoofd. De vervolgingsambtenaar snapte niet waarom de mannen speciaal voor hem gekozen hadden en hem onder dwang alles lieten doen.
Op 7 mei zal er in deze zaak requisitoir en pleidooi gehouden worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April