Rusland bevestigt omloop valse munten
01 Apr 2015, 05:55
foto
Minister Andy Rusland van Financiën. (Foto: René Gompers)


Minister Andy Rusland van Financiën heeft De Nationale Assemblee vannacht meegedeeld dat ongeveer twee maanden de regering op de hoogte is gesteld dat er valse munten in omloop zijn. "De regering vat deze zaak zeer ernstig op", zei de bewindsman op indringende vragen die enkele keren gesteld zijn door Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP).

Rusland vroeg het parlement begrip voor dat hij niet diepgaand op deze kwestie in kan gaan, want er is een politieonderzoek hierover gaande. Er is instructie gegeven voor een diepgaand onderzoek, zei de bewindsman. Wanneer het zover is, zal minister Edward Belfort van Justitie en Politie mededelingen hierover doen.

De bewindsman kan nog niet aangeven wat de draagwijdte van de valse munten zijn, die illegaal in omloop zijn gebracht. Als het om grote hoeveelheden gaat, zal dat invloed hebben op het financieel verkeer. Hij kan dit nog niet inschatten. Rusland benadrukte dat omzichtig omgegaan moet worden met deze zaak. Gajadien zei hier begrip voor te hebben.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April