Fietsen met het gezin afgelast komende AVD
01 Apr 2015, 17:00
foto


Fietsen met het gezin tijdens de Avond Vierdaagse (AVD) gaat dit jaar niet meer door. Dit zegt de voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Oliviera, aan Starnieuws. De reden hiervoor is het overweldigende aantal lopers dat zich heeft geregistreerd. Momenteel hebben zich ongeveer 5000 deelnemers opgegeven. Op dit aantal was noch de organisatie, noch het Korps Politie Suriname (KPS), voorbereid.

De BVSS houdt de veiligheid van de deelnemers hoog. “De KPS heeft niet voldoende manschappen om veiligheid te bieden aan gezin fietsen. In het begin was dit wel het geval, maar het aantal deelnemers is verruimd. Hierdoor is gezin fietsen dit jaar uitgevallen”, legt Oliviera uit. Hij zegt dat er voor dit evenement het komend jaar voorbereidingen zullen worden getroffen.

“Voor deze AVD zijn er veel meer lopers en hotspots. Dit kan zorgen voor stagnaties”, zegt Oliviera. Voor een vlot verloop zullen alle lopers, ongeacht het startnummer, zich tijdens de AVD om drie uur moeten aanmelden op het BVSS-terrein. Het is de bedoeling dat alle deelnemers om vijf uur al zijn vertrokken. De 51ste AVD start op 8 april en duurt tot en met 11 april.

Adagracia Pawiro
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April