NPS-congres tevreden met voordracht kandidaten
29 Mar 2015, 16:40
foto
NPS'ers op de dansvloer na de kandidaatstelling. Voorzitter Gregory Rusland is de lijsttrekker van V7 in Paramaribo.


Het congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft de voordrachten van het hoofdbestuur iets na 16.00 uur goedgekeurd. De kandidaten voor De Nationale Assemblee en de districts- en ressortraden zijn geaccepteerd. Alle elf afdelingen hebben de voordrachten unaniem goedgekeurd. Het gaat om meer dan 200 kandidaten. Aan de partij is gevraagd om eensgezind te gaan naar de verkiezingen van 25 mei.

De kandidaten voor De Nationale Assemblee van de NPS zijn: Paramaribo: voorzitter Gregory Rusland (lijsttrekker V7), Patrica Etnel, Arthur Tjin-A-Tsoi, Ruth Renfrum, John van Coblijn en Wayne Telgt. Wanica: Daniella Beeldsnijder, Nickerie: Soedeschand Jairam, Coronie: Kenneth Bruining, Saramacca: Prim Sardjoe, Marowijne: Kenneth Pallas, Commewijne: Marlon Budike, Para: Richard Slijters, Brokopondo: Eline Maawi en Sipaliwini: Leendert Abauna.

Rusland zei dat NPS het voorbeeld gegeven heeft van hoe het moet. De partij heeft een moeilijke klus op weg naar de kandidaatstelling kunnen klaren. Hij riep de twee kandidaten van Wanica die lijnrecht tegenover elkaar stonden, zich te verzoenen. Staande de vergadering gaven Murwin Leeflang, die het niet gehaald heeft, en Beeldsnijder elkaar een brasa. "Zo eensgezind zullen wij de verkiezingen ingaan", stelde Rusland. Hij merkte op dat de NPS na 25 mei weer regeermacht zal hebben. 25 mei wordt de dag van verlossing en bevrijding. Na de lange vergadering wordt er gefeest in Grun Dyari.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April