NJP wil snelle aanname wet Dienstplicht
29 Mar 2015, 08:00
foto
Jeugdparlementariërs tijdens de openbare zitting, zaterdag. (Foto: Adagracia Pawiro)


Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft een commissie dienstplicht geïnstalleerd. De installatie vond zaterdag tijdens een openbare vergadering plaats. Deze commissie heeft de taak om een bijdrage te leveren aan de conceptwet voor dienstplicht. De wens van het NJP is dat De Nationale Assemblee (DNA) dit jaar de wet aanneemt.

De voorzitter van het NJP, Priya Sital, zegt aan Starnieuws dat de commissie een bijdrage gaat leveren aan de aanname van de wet Dienstplicht. “Het is de bedoeling dat er gesprekken worden gevoerd met alle belanghebbenden die zich bezig houden met de wet”, geeft zij aan. Het NJP wil participeren in het proces van het voorwerk. Als eerste zullen er gesprekken gevoerd worden met de vaste commissie Defensie in De Nationale Assemblee.

“De commissie dienstplicht is het resultaat van het Nationaal Jeugdcongres van 2014”, zegt Dwight Prade, voorzitter van de commissie. Het concept kritisch bekijken en kanttekeningen maken, staan hoog op de agenda van de commissie. Ondanks de drukke periode rond de begrotingsbehandeling zegt Prade dat er alvast brieven worden verstuurd naar Assembleevoorzitter Jennifer Simons en de vaste commissie Defensie. Na de verkiezing wenst de commissie direct aan de slag te gaan door het doen van aanbevelingen en suggesties over de conceptwet. “In het proces van voorbereiding van de wet worden er ook zo veel als mogelijk jongerenorganisaties bij betrokken”, zegt Prade.

In de commissie dienstplicht hebben zes jeugdparlementariërs zitting: Dwight Prade (voorzitter), Rayneesh Haribadjan, Morelly Poeketie, Denzel Baisie, Jail Bado en Zenani van Throo.

Adagracia Pawiro
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April