Bestuur Baasa in topvorm; groep-Amoida protesteert
28 Mar 2015, 17:00
foto


Binnen de politieke organisatie Baasa is met het besluit van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) het probleem niet opgelost. De groep onder leiding van Peter Amoida maakt zich op om maandag protest aan te tekenen bij de president. Het bestuur met als voorzitter Nicolaas Priesierie, zegt in een persbericht 'in topvorm' de verkiezingen in te gaan met de NDP.

Baasa is niet uitgesloten van deelname aan de verkiezingen, maar de onrechtmatige inschrijving bij het CHS door Amoida is niet goedgekeurd, stelt het bestuur in een verklaring, ondertekend door tweede secretaris Johnynas Zorgvol.
Het hoofdbestuur betreurt de wijze waarop de partij recentelijk in de media is verschenen. Wanneer besluiten genomen door de partij, worden vertrapt door een hoofdbestuurslid, getuigt dit niet van disciplinair gedrag. De morele en ethische code zijn vertrapt, zegt het bestuur. Op grond hiervan is Amoida geroyeerd. Het royement wordt overigens betwist door Amoida, voorzitter van de partijraad.

Het hoofdbestuur stelt dat bij de terinzagelegging van de stukken bij CHS gebleken is dat onbevoegde leden volmacht hebben verleend voor het doen inschrijven van Baasa voor deelname aan de verkiezingen. Benadrukt wordt dat alleen het hoofdbestuur gerechtigd is de partij in en buiten rechte te vertegenwoordigen. Opgemerkt wordt dat er tweedracht wordt gezaaid onder vooral de Saramaccaanse en Aucaanse gemeenschap. Het bestuur roept de leden op om waakzaam te zijn. De partij distantieert zich van alle discriminatore handelingen van Amoida die niet bevoegd is om zich uit te geven in welke hoedanigheid dan ook als partijlid.

Teleurgesteld
Intussen laat de groep Amoida weten enorm teleurgesteld te zijn in het besluit van het CHS om de registratie niet te accepteren. Dit besluit zal worden aangevochten. Een delegatie gaat maandag 11 uur naar de president om bezwaar in te dienen. De delegatie bestaat uit diverse leden van de partijraad, partijbestuur, kernbesturen, jongerenraad, vrouwenraad en meer.

"Wij kunnen ons niet voorstellen dat maandenlange voorbereiding om de verkiezing in te gaan teniet worden gedaan door een afkeurenswaardige actie van de heer Priesierie en oud-bestuursleden", zegt Doedie Banai, woordvoerder van de groep-Amoida.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April