Baasa, ODE en NSK geweigerd voor verkiezingen
27 Mar 2015, 15:32
foto


Drie politieke organisaties zijn uitgesloten voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015. Het gaat om de politieke organisatie Nieuwe Stijl KTPI (NSK), de politieke organisatie Ontwikkeling door Eenheid (ODE) en Baasa. Voor laatstgenoemde partij geldt dat bij onderzoek door het Centraal Hoofdstembureau (CHS) is gebleken dat bedoelde volmachten van de indieners niet getekend zijn door het partijorgaan dat daartoe statutair de bevoegdheid heeft.

Het CHS meldt dat 14 politieke organisaties documenten hebben aangeboden aan het orgaan ter registratie in het Openbaar Register van het CHS voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015.

De politieke organisaties die voldaan hebben aan de voorwaarden gesteld in artikel 31 van de Kiesregeling zijn: A Nyun Combinatie, Alternatieve Combinatie, Amazone Partij Suriname, Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid, Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven, Mega Front, Nationale Democratische Partij, Nationale Ontwikkelings Partij, Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie, Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke kansen en V7

Politieke organisaties die daartoe de behoefte hebben kunnen in beroep gaan op maandag 30 maart 2015 en dinsdag 31 maart 2015 bij de president op grond van artikel 36 lid 1 van de kiesregeling. Het CHS zal uiterlijk vrijdag 3 april 2015 de belanghebbende politieke organisatie(s) op de hoogte stellen van het besluit van de president.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April