Record aantal projekten ingediend bij Alcoa Foundation
25 Mar 2015, 11:00
foto


Een record aantal organisaties heeft een projectidee ingediend bij Alcoa Foundation. Het gaat om 75 organisaties uit Paramaribo, Para, Brokopondo en Moengo die gezamenlijk 98 projectideeën hebben ingediend. Hiervan maken 28 projectideeën kans om geselecteerd te worden door Alcoa Foundation.

Alcoa Foundation heeft organisaties opgeroepen om projectideeën in te dienen bij Projekta. Normaal gesproken worden deze rechtstreeks ingediend bij de afdeling ‘Community Relations’ van Suralco. Veel projectvoorstellen voldeden niet aan de voorwaarden van Alcoa Foundation, waardoor organisaties en gemeenschappen in de gebieden waar Suralco werkt, vaak onvoldoende gebruik konden maken van de mogelijkheid om projecten financieel te laten ondersteunen. Projekta is om haar ruime kennis en ervaring met het werken met gemeenschapsorganisaties en het uitvoeren van soortgelijke programma’s, door Alcoa Foundation gevraagd om de potentiële aanvragers te trainen en begeleiden in het proces van projectaanvraag, -uitvoering en -rapportage.

Vier projectvoorstellen waren van dusdanige kwaliteit of waren ingediend door gevestigde organisaties waardoor die ook zonder begeleiding van Projekta ingediend konden worden bij Alcoa Foundation. De organisaties die verantwoordelijk zijn voor de overige 24 projectvoorstellen zullen ondersteund worden door Projekta, zodat ook deze aan de eisen van Alcoa Foundation kunnen voldoen op het moment dat zij ingediend worden.

Projekta gaf een training Projectschrijven, die open stond voor alle geselecteerde organisaties, ook zij die rechtstreeks mochten indienen. Zij kozen er dan ook voor om de training te volgen zodat zij ook hun vaardigheden op het gebied van projectschrijven verder konden aanscherpen. Tussen nu en juli volgen er nog enkele rondes van indienen en selectie, waarbij de projectideeën tot steeds uitgebreidere projectvoorstellen uitgewerkt zullen worden. Naar verwachting wordt de definitieve selectie vanuit het hoofdkwartier van Alcoa Foundation in Pittsburgh, in het derde kwartaal van dit jaar bekendgemaakt, meldt Projekta.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April