Vier jaar geëist voor misbruiken jongens
07 Mar 2015, 01:00
foto


Tegen Stanley H. heeft officier van justitie, Claudia Bruining, vier jaar celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. De verdachte zou twee minderjarige jongens meerdere malen misbruikt hebben. Hij hield hen voor dat hij de geesten zou weghalen en dat ze mee moesten werken. De verdachte staat bekend als een alternatieve geneesheer.

Stanley H. ontkent seksuele handelingen gepleegd te hebben. Hij beweerde slechts het geslachtsdeel van de jongens aangeraakt te hebben. Een van de jongens woonde bij hem in en de andere was door zijn moeder voor behandeling naar hem gestuurd. De jongen had geestelijke problemen. Zijn moeder betaalde de verdachte SRD 4000 voor de behandeling. Na de verkrachting mochten de jongens met niemand over het feit praten. Een van de jongens sprak met zijn leerkracht erover en zo kwam de zaak aan het rollen.

Het andere slachtoffer vertelde dat hij drie keer in de week misbruikt werd. Hij werd ‘s avonds laat wakker geschud om misbruikt te worden. Bij de politie had Stanley H. verklaard dat hij de jongens had betrapt op kijken naar pornofilms. Zo kwam hij in de verleiding om hun geslachtsdeel vast te houden en met hen te flirten.
Op 16 april zal er gepleit worden in deze zaak.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April