Danny Mungra: ‘PPP is geen familiepartij'
04 Mar 2015, 15:00
foto
Danny Mungra, fungerend voorzitter van PPP. (Foto: Raoul Lith)


De nieuwe voorzitter van de Progressieve Politieke Partij (PPP) wordt Danny Mungra, de zoon van wijlen Surindre Mungra. Dit bevestigt hij aan Starnieuws. Hij zegt dat de PPP geen familiepartij is. De formaliteiten rond het voorzitterschap vinden vóór eind van de maand plaats.

“Ik werd door de achterban gevraagd om als waarnemend voorzitter te fungeren. Dus men moet niet denken dat de PPP een familiepartij is”, stelt Mungra. De gewezen voorzitters van de PPP waren twee broers, Atta Mungra en Surindre Mungra. De waarnemend voorzitter geeft aan dat de partij na het overlijden van zijn vader voor enkele maanden stil lag. “Enkele kernen hebben mij gewoon gezegd dat ze een tijdje niets van de partij hebben gehoord en dus voor een andere politieke kleur hebben gekozen”, geeft hij aan. Mungra zegt dat hij alles eraan zal doen om genoeg stemmen te vergaren. Hij streeft ernaar om vóór eind maart het voorzitterschap formeel over te nemen.

In oktober 2014 werd Danny Mungra benaderd door de voorzitter van De Nieuwe Leeuw (DNL), Dharm Mungra, voor een samenwerking. “We hebben grotendeels dezelfde zienswijze om in bepaalde sectoren ontwikkeling te brengen”, zegt de aankomende PPP-voorzitter. Een van de sectoren waarin de partij ontwikkeling wil brengen is landbouw. Hij vindt dat deze regering te weinig ondersteuning geeft aan deze sector. Danny Mungra geeft aan dat er in januari van dit jaar de laatste algemene leden vergadering werd gehouden.
Hij kreeg van de PPP-aanhangers groen licht om met andere partijen de politiek in te gaan.

Dinsdag heeft de PPP met nog vijf andere politieke partijen een intentieverklaring getekend om onder de naam Mega Front de verkiezingen in te gaan. Op 11 maart zullen de Mega Front partijen een samenwerkingsakkoord ondertekenen.

Ruiz Kartoredjo
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April