Telesur gaat in zee met Indiase YuppTV
28 Feb 2015, 19:00
foto


Telesur is een samenwerking aangegaan met de Indiase YuppTV voor het leveren van internet televisiediensten. YuppTV zou een toonaangevende speler zijn op de Zuid-Aziatische markt voor over-the-top internet televisiediensten. Partijen hebben de overeenkomst vrijdag getekend.

YuppTV zal een volledige turn-key technologie oplossing voor Telesur bieden. Het zal het bestaande lokale, Nederlandse en buitenlandse aanbod van verschillende etniciteiten samenvoegen. Ook zal de Indiase onderneming het voornaamste Bollywood-aanbod brengen naar de Surinaamse gemeenschap.

"Met dit partnership met YuppTV, zal het bedrijf in staat zijn om altijd en overal TV-entertainment te leveren aan een groter publiek in Suriname. Deze dienstverlening zal mogelijk zijn over meerdere apparaten, zoals Samsung televisies, Android en iOS-apparaten, en ondersteund door set-top-boxes", zegt Telesur-directeur Dirk Currie.

CEO van YuppTV, Uday Reddy, stelt dat ze er naar uitkijken om Telesur te voorzien van baanbrekende en innovatieve OTT-diensten. Telesur's Internet TV dienst zal uniek zijn. Het zal de mogelijkheid bieden aan abonnees om te kiezen uit het lokale aanbod, maar ze hebben ook live toegang tot Nederlandse, buitenlandse en Bollywood-kanalen.
Advertenties