Somohardjo: Ik geloof in mijn eigen opiniepeiling
26 Feb 2015, 00:00
foto
Pertjajah Luhur in Wageningen zondag.


Pertjajah Luhur (PL) was dit weekend in Coronie en Wageningen. "Wij geloven niet in opiniepeilingen, wij houden onze eigen onderzoek door persoonlijk contact te hebben met mensen", zegt partijleider Paul Somohardjo aan Starnieuws. Hij merkt op dat de peilingen wat PL betreft helemaal niet klopten de vorige verkiezingen. "Wij zouden niet eens een zetel krijgen, maar wij eindigden met zes", brengt de politicus in herinnering.

Somohardjo merkt op dat persoonlijke gesprekken met mensen effectief zijn. "Je kan rechtstreeks met hen praten en hun problemen aanhoren", merkt de PL-voorzitter op. Wat de peilingen betreft, blijft Somohardjo erbij dat "wie betaalt die bepaalt". De politicus merkt op dat de peilingen die door IDOS gedaan worden, door Times of Suriname worden betaald. "Daar zit de zakenman Dilip Sardjoe en die is NDP", stelt Somohardjo.

Ook diverse andere leiders van V7 zeggen dat opiniepeilingen niet zaligmakend zijn. Zij weten dat er nog hard gewerkt moet worden. Chan Santokhi, coördinator van V7, merkte op dat de combinatie pas is geproclameerd. Nu zal er hard aan de zaak getrokken worden. Er zijn veel zwevende kiezers. De partijen zullen proberen hen over de streep te halen.


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April