Programma politie en jongeren tegen criminaliteit
30 Jan 2015, 01:00
foto
Minister Ismanto Adna en Shanna Tova O'Reilly van de Pan American Development Foundation. (Foto: S en J)


Shanna Tova O’Reilly, Program Director van de Pan American Development Foundation (PADF) is in Suriname om te praten met stakeholders van de uit te voeren ‘Resistance and Prevention Programma's’ (RAPP). Dit initiatief is bedoeld om samenwerking van jongeren, politie en andere justitiële functionarissen bij het voorkomen van criminaliteit, te vergroten.

Het is de bedoeling dat er wederzijds vertrouwen tussen de beide groepen wordt opgewekt bij het doen van onderzoek naar de oorzaken van criminaliteit. Het programma dat gefinancierd wordt door de regering van de VS, wordt al met succes uitgevoerd in andere landen zoals Trinidad and Tobago en de Bahamas. De resultaten van het onderzoek naar de oorzaken van criminaliteit, zijn bedoeld om preventief op te treden.

O'Reilly praat met de stakeholders over de doelen van het programma en hun ideeën hierover. Minister Ismanto Adna van Sport – en Jeugdzaken heeft haar woensdag op zijn kabinet ontvangen. Hierbij werden de voordelen van RAPP en de vele mogelijkheden voor partnership tussen PADF en de Surinaamse regering besproken. O’Reilly kreeg van Adna informatie over het jeugdbeleid en de diverse gemeenschapsontwikkeling projecten van het ministerie, die aansluiten op het programma. Beide functionarissen kijken uit naar een vruchtbare samenwerking in de naaste toekomst, zegt de voorlichting van S en J.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April