LVV geeft grootlandbouwbedrijven gratis herbiciden
23 Jan 2015, 08:00
foto
Grootlandbouwer Liakat Mahawatkhan neemt ook zijn deel in ontvangst.


Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft herbiciden verstrekt aan grote padieverbouwers in Nickerie. Volgens Algoe, moet dit gebaar vanuit LVV gezien worden als stimulans naar de grote boeren toe. Zij zijn niet in aanmerking zijn gekomen voor de SRD 480 per hectare die de regering vorig jaar als incentive aan boeren die tot 200 hectare hadden ingezaaid, heeft uitbetaald.

Er is in deze gekozen voor het middel Ronstar. Dit wordt gebruikt om de groei van rode rijst en ander onkruid in de arealen tegen te gaan. Dit middel moet ook gaan dienen als vervanging voor 2.4D dat eigenlijk niet meer gebruikt mag worden. Verder zullen de boeren begeleid worden. De grote boeren zijn deze week evenals de kleine in aanmerking gekomen voor meststoffen die door het ministerie zijn verstrekt. LVV wil nu verder gaan met de stimulering van de grootlandbouw door ondersteuning van de infrastructuur. Zo heeft de minister de grootlandbouwers voorgesteld om van elk bedrijf tenminste één primaire weg aan te pakken.

De minister was vergezeld van onderminister Djoemadie Kasanmoesdiran en de coördinator LVV-regio west Guido van der Kooye. Zij hebben uitgebreid gesproken met zes grootlandbouwers die in een openhartige sfeer hun problemen en gevoelens kenbaar hebben gemaakt. Het grootste probleem voor deze groep was dat zij niet in aanmerking zijn gekomen voor de incentive en dat er vanuit het ministerie volgens hen weinig voor hen wordt gedaan. Volgens Algoe is er nu een aanvang gemaakt met het ook accommoderen van deze groep en er komt nog meer.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April