Zanger Joe Cocker overleden
22 Dec 2014, 17:10
foto
Joe Cocker (Foto: Getty Images)


Zanger Joe Cocker, het best bekend voor zijn versie van The Beatles’ ‘With A Little Help From My Friends’, is op 70-jarige leeftijd overleden. Geboren in het Britse Sheffield heeft de zanger en tekstschrijver een carrière van meer dan 40 jaar gehad met hits als ‘You Are So Beautiful’ en ‘Up Where We Belong’.

Zijn agent Barrie Marshall heeft zijn overlijden bevestigd, maar heeft niet meegedeeld aan wat hij is gestorven. Hij was "gewoon uniek" en "het zal onmogelijk zijn om de ruimte die hij laat in onze harten te vullen," voegde hij eraan toe.
Bekend om zijn kranige stem, begon Cocker zijn zangcarrière in de jaren 1960 in de pubs en clubs van Sheffield voordat hij bekend werd. Hij werd gestuwd naar het sterrendom toen zijn versie van The Beatles’ ‘With A Little Help from My Friends’ de nummer één bereikte in 1968. Een jaar later zong hij het lied tijdens het beroemde Woodstock Festival in New York.

Zijn duet met Jennifer Warnes, ‘Up Where We Belong’ uit ‘An Officer and a Gentleman’ werd een hitnummer en won zowel een Grammy en een Academy Award in 1983. In 2007 werd hij geridderd. Tijdens zijn Europa-tour vorig jaar bereikte hij in Duitsland een nummer één album. In juni gaf hij zijn laatste concert in Hammersmith, Londen.

Marshall zegt dat hij met een bezwaard hart heeft vernomen dat Joe Cocker afgelopen nacht is overleden. "Hij was zonder twijfel de grootste rock / soul stem die ooit uit Engeland is voortgekomen en hij bleef dezelfde man gedurende zijn hele leven." Hij beschreef Cocker als een "echte ster" die ook "een vriendelijke en bescheiden man was die ervan hield op te treden.” Marshall: "Iedereen die hem ooit levend zag, zal hem nooit vergeten."
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April