RO stimuleert schoon milieu binnenland
23 Dec 2014, 02:00
foto
Alice Jongaman overhandigt de goederen aan een basja van het dorp.


Het dorp Malokokondre langs de Cotticarivier in Marowijne heeft nu alle gereedschap om te zorgen voor een schoon milieu. Ook zal de cassaveproductie in dit dorp verder worden gestimuleerd. Alice Jongaman, hoofd afdeling Dorpsontwikkeling van RO, heeft zaterdag tuingereedschap overhandigd aan kapitein Alwin Damankilo. Het gaat om houwers, tjappen kruiwagens, spijkerharken, schoppen, schoffels en vijlen. Ook is een cassavemolen geschonken aan de gemeenschap.

Meer dorpen waar de behoefte bestaat aan deze gereedschappen, zullen hiervoor in aanmerking komen, zegt Jongaman “Door te beschikken over deze middelen kan de gemeenschap het gezicht van het dorp en de leefsituatie helpen verheffen. De kapitein van het dorp had een verzoek ingediend bij RO. Hij heeft in een schrijven ondersteuning gevraagd voor het schoonmaken van het dorp. Volgens Jongaman is er eerst onderzoek gedaan, waarna positief is gereageerd op dit verzoek. Het dorpsbestuur is verantwoordelijk voor de spullen en zal deze inzetten voor het dorp. De kapitein is ingenomen met het gereedschap. Hij heeft aangegeven dat op verantwoordelijke manier ermee omgegaan zal worden.

De afdeling Dorpsontwikkeling is gericht op het stimuleren van de ontwikkeling in de dorpen, geeft Jongaman aan. “Zo worden kleine gemeenschapsprojecten geïnitieerd en uitgevoerd. Ook milieuvraagstukken hebben de aandacht van de afdeling”.
De gemeenschap van Pinatjarmi, eveneens langs de Cotticarivier, heeft zaterdag vijftig stoelen ontvangen. Deze zijn speciaal voor het inrichten van de krutu-oso.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April