Standpunten over DNA-vergadering niet gewijzigd
16 Dec 2014, 08:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft voor vandaag om 10.30 uur een huishoudelijke en 13.00 uur een openbare vergadering uitgeschreven. De agendapunten zijn identiek aan die van donderdag. De oppositie wil een andere volgorde van de agendapunten, terwijl Simons en de coalitie vinden dat er niks mis is met de agenda.

Starnieuws verneemt dat de situatie hetzelfde zal blijven als donderdag. Oppositieleden zijn uit de huishoudelijke vergadering weggelopen, omdat ze wilden dat de commissie van rapporteurs over hun initiatiefvoorstel 'nadere wijziging van de Wet op Nationaliteit en Ingezetenschap' eerst benoemd moest worden, waarna de rest van de agenda zou worden behandeld. De coalitie vindt dit niet nodig omdat de behandeling van de twee agendapunten ervoor niet zoveel tijd in beslag zou nemen.

Terwijl fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, garandeert dat meegewerkt zou worden aan de benoeming van de commissie van rapporteurs voor de wijziging van de wet die dubbele nationaliteit voor onder andere sporters mogelijk moet maken, zeggen oppositieleden geen vertrouwen te hebben hierin. Diverse coalitieleden zouden volgens de oppositie te kennen hebben gegeven dat ze niet gaan meewerken aan het initiatiefvoorstel. Panka merkt op dat hoewel enkele zaken aangepast moeten worden, er een commissie van rapporteurs benoemd kan worden. Die zal dan met voorstellen komen. De oppositie zegt geen vertrouwen hierin te hebben. De standpunten tussen partijen zijn niet gewijzigd.
De oppositie wil ook niet wil meewerken aan de wet op het constitutioneel hof, die in de openbare vergadering aan de orde zal komen. Na opening en ingekomen stukken, staat dit punt op de agenda.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April