Examenwerk Brandweer opleiding uitgelekt
23 Nov 2014, 14:00
foto


Het examenwerk van het vak Levensreddende Handelingen (LH) is uitgelekt. Een dag voor het examen, is het werk ontdekt in de auto van een rekruut. De politie heeft een onderzoek gelast.

De zaak is aan het rollen gekomen nadat een rekruut een oud examenwerk wilde kopiëren. Dit mocht helaas niet en bij nader intern onderzoek bleek dat de zaak niet zuiver was. De politie werd ingeschakeld. Onderzoek bracht nog een origineel exemplaar van het examenwerk aan het licht. Dit is op een andere locatie van de brandweer ontdekt.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Bij deze lichting brandweer rekruten zitten iets meer dan 150 personen. Het examenwerk is de verantwoordelijkheid van drie instructeurs waarvan één de algehele leiding heeft. Het officieel examenwerk wordt na goedkeuring meestal op de dag van het examen gekopieerd.

Bekend is dat een zoon van een lid van de examencommissie en een zoon van brandweercommandant Cicile Waal ook op de opleiding zitten. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Ala-D Media
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March