VHP'er Ramdjielal spant kort geding aan tegen hoofdbestuur
19 Nov 2014, 06:00
foto
VHP-adviesraadslid Aanand Ramdjielal


Aanand Ramdjielal vecht in kort geding de besluiten en beslissingen van het VHP-hoofdbestuur aan. Twaalf weken na het partijcongres op 31 augustus volgt het adviesraadslid de raad van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi op en dient vandaag de rechtszaak in.

“Wie het niet eens is met de besluiten genomen op het partijcongres, mag naar de groene tafel stappen,” zei Santokhi op het partijcongres in Stichting ‘De Olifant’. “Ik heb dit rechtsproces mede op uitnodiging van de VHP-voorzitter aangespannen,” zegt Ramdjielal aan Starnieuws. Hij eist dat alle besluiten en beslissingen die zijn genomen op de partijraadsvergadering respectievelijk het partijcongres, nietig worden verklaard. “De besluiten en beslissingen van het hoofdbestuur zijn in strijd met de statuten.”

Ramdjielal die het rechtsproces heeft aangespannen als geregistreerd lid en adviesraadslid, blijft erbij dat de intentieverklaring voor samenwerking met de andere politieke partijen nietig moet worden verklaard. Hij vindt dat het hoofdbestuur niet bevoegd is om die intentieverklaring te tekenen. “In de statuten staat duidelijk aangegeven dat niet de partijraad maar het partijcongres bevoegd is tot deze handelingen.”
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April