EU kiest voor ondersteuning agrarische sector
29 Oct 2014, 23:00
foto
De ministers van LVV en Financiën (midden) en de EU-delegatie onder leiding van ambassadeur Robert Kopecký (Foto: min. Fin.)


Onder het 11de Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) is Euro 13,8 miljoen vrijgemaakt voor de agrarische sector in Suriname. Het ‘Nationaal Indicatief Programma 2014-2020’ is vandaag gelanceerd.

Het programma moet leiden tot bevordering van duurzame agrarische ontwikkeling in het land. Hieronder valt ook de capaciteitsversterking van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, andere agrarische instituten en de private sector.
Het resultaat dat wordt beoogd is dat de agrarische sector door duurzame ontwikkeling bijdraagt aan de nationale economie. Daarnaast dat de capaciteit van de private sector en publieke sector wordt verhoogd om zo op een duurzame manier marktconforme producten te vervaardigen en voedselveiligheid en voedselzekerheid worden versterkt.

De Suriname- EU ontwikkelingsstrategie in het Nationaal Indicatief Programma 2008 -2013 (10de EOF) was meer gericht op de uitvoering van projecten op het gebied van de transport, de rijst- en bananensector en de private sector. Het laatste infrastructureel project dat onder het 10de EOF is opgeleverd is de rehabilitatie van de weg Meerzorg-Albina. De oplevering heeft in het vierde kwartaal van 2013 plaatsgevonden.

Bij de lancering van het 11de EOF waren aanwezig de ministers van Financiën, Andy Rusland, van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe en de EU-ambassadeur Robert Kopecký met zijn delegatie.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April