Statistiekbureau stelt data beschikbaar aan IGSR
20 Oct 2014, 20:00
foto
ABS-directeur Iwan Sno stelt tien procent van de data van de volkstelling 2012 ter beschikking van directeur Maarten Schalkwijk van IGSR. (Foto: Raoul Lith)


Het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) en het Algemeen Bureau voor de Statistiek in Suriname (ABS) hebben een project opgepakt om samen een boek te schrijven over de volkstelling 2012 en waar mogelijk dit te vergelijken met de volkstelling van 2004. Dit boek moet in het eerste kwartaal van 2015 een feit zijn.

"Het gaat dus niet alleen om het weergeven van de data, maar om het analyseren en bekijken van de trends en hoe het verloop is geweest in deze periode" zegt Maarten Schalkwijk, directeur IGSR.

Directeur Iwan Sno van het ABS heeft vandaag tien procent van de data van de volkstelling van 2012 overhandigd aan Schalkwijk. Sno zegt dat hij in IGSR een betrouwbare partner ziet en heeft hen in deze samenwerking meer zeggenschap gegeven. Volgens Sno heeft het IGSR precies kunnen aangeven welke data zij relevant vinden om verder te bestuderen en te analyseren. "Confidentialiteit is hoog in het vaandel van het ABS. We hebben daarom het beroep gedaan dat onze partner de gegevens slechts voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt in plaats van onthullingen," zegt Sno.

Hij noemt de strategische samenwerking een win-win situatie. "Zij kunnen verregaande analyses maken op basis van betrouwbare informatie van de volkstelling. De samenleving wordt er beter van, en het ABS wordt er ook beter van," stelt de ABS-directeur. Zowel Sno als Schalkwijk zeggen dat de data in het boekwerk voor een breder publiek toegankelijk zal zijn. "Het publiek krijgt dan verder gaande analysecijfers uit de census van 2012".


Raoul Lith
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April