Bijna geen zandwegen meer in Para
17 Oct 2014, 04:00
foto
De zandwegen in Para worden door het commissariaat van het district geheel in eigen beheer verhard. (Foto: BIC-Para)


Binnen 10 maanden zijn meer dan 10 binnenwegen van het district Para in de ressorten Zuid, Oost en Noord volledig bestraat. Met het verharden van de wegen is in begin van dit jaar gestart en het proces verloopt naar volle tevredenheid van districtscommissaris Jerry Miranda. Het commissariaat zorgt zelf voor materiaal, mankracht en de financiën voor uitvoering van het project. Het grootste deel van de wegen in Para is nu verhard, zegt het BIC-Para

Het commissariaat heeft gewerkt met personeel dat afkomstig is uit het district zelf. Het bureau van het decentralisatieprogramma DLGP) heeft trainingen verzorgd aan het technisch personeel van het commissariaat. Deze kennis is ruimschoots toegepast bij het uitvoeren van het project. De gemeenschap heeft in eerder gehouden hoorzittingen geklaagd over de slechte infrastructuur in haar omgeving.

Lozingen en bermen behorende bij de wegen worden ook aangepakt. De straten worden bestraat met straatstenen type l-profiel. Miranda vindt het betegelen van wegen met straatstenen beter, omdat deze makkelijker te herstellen zijn wanneer zich bij het wegdek verzakkingen of andere schade voordoen. Straattegels hebben volgens wetenschappelijk onderzoek ook een langere levensduur dan asfalt, licht het BIC-Para toe.

De volgende wegen zijn in hun volle lengte verhard: Vuursteenweg, Hoekijzerweg, Laterietweg, Kobaltweg, Army weg, Gravesweg, Copieweg, Jakaoemoweg, Gravenbeekstraat, Frits Pinasstraat, Daniel Kensiesteeg, Lucia Pengelweg, Harie Peiterweg, Maurits Pletweg en Phillephina Pengelweg.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April