'Gran krutu' over gevaar illegale goudwinning stuwmeer
01 Oct 2014, 08:00
foto


Illegale gouddelvers blijven voor enorme problemen zorgen in het stuwmeergebied. Er is al een tijdje alarm geslagen door Suralco en de commissie Ordening Goudsector, maar het probleem is nog steeds niet opgelost. Door de illegale activiteiten ontstaan er scheuren in de hulpdammen. Suralco en districtscommissaris Ivonne Pinas van Brokopondo houden op 6 oktober een presentatie op het Ananiestrand over de alarmerende situatie.

"Het Afobaka stuwmeer is van groot belang voor de gehele Surinaamse gemeenschap vanwege de energie krachtcentrale. Als een probleem zich zou voordoen dat de dam zou gaan scheuren, zoals door trillingen van de machines van de gouddelvers, zal zelfs Paramaribo niet bespaard blijven van wateroverlast', waarschuwt het Burger Informatie Centrum (BIC) Brokopondo.

De presentatie is bedoeld voor de bewoners, ngo's, het bedrijfsleven, gezagsdragers, belangstellenden en alle relevante groepen, vooral de gouddelvers in en rondom het meer. Vooral de gouddelvers moeten gaan beseffen dat zij het stuwmeer moeten ontruimen en onmiddellijk moeten stoppen met alle goudactiviteiten. Om de ernst en de belangrijkheid van deze presentatie, zullen er voor de dorpen bussen ter beschikking gesteld worden. De 'gran krutu' begint om 10.00 uur.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April