Relatie Suriname en Nederland hersteld
25 Sep 2014, 14:40
foto


Suriname en Nederland gaan ertoe over om de betrekkingen met elkaar volledig te normaliseren. President Desi Bouterse heeft op 8 september agrément verleend aan zaakgelastigde Ernst Noorman om ambassadeur te worden van Nederland in Suriname.

Na de ondertekening van het communiqué heeft de Minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden, Z.E. Frans Timmermans aangegeven dat hij gaarne Suriname wenst te bezoeken in de hoedanigheid van zijn nieuwe functie als Commissaris van de Europese Unie (EU). Minister Winston Lackin heeft medegedeeld het bezoek te verwelkomen.

Suriname zal op korte termijn over gaan tot de voordracht van een buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur in Den Haag. Beide regeringen verwachten dat met deze stappen verder inhoud zal worden gegeven aan de uitdieping en versterking van de bilaterale relaties tussen beide staten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat dit besluit mede tot stand is gekomen door de historische banden, de toename van het personen- en zaken verkeer als mede de wens van beide volkeren.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April