President gaat vandaag dieper in op energiesituatie
02 Sep 2014, 08:00
foto


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee, waar president Desi Bouterse informatie zal verstrekken over de energiesituatie, is voor 12 uur vandaag uitgeschreven door waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch. Het staatshoofd had een week de tijd gevraagd om concrete antwoorden te kunnen geven op vragen die gesteld zijn.

De fractieleider van het Nieuw Front, Radjkoemar Randjietsingh, had voorgesteld om in overleg met Suralco de stoomturbines, die gebruikt zijn voor de productie van aluminium, in werking te doen stellen, na reparatie. Bouterse zei dat dit een belangrijk optie is die ook is overwogen. De reparatiekosten zijn ongeveer US$ 3 miljoen. De president zou zaken verder uitzoeken en vandaag mededelingen hierover doen.

De afgelopen week is er een onderhoud geweest met de vicepresident van Alcoa over de energiesituatie. Er zijn diverse plannen uitgewerkt door de presidentiële energiecommissie en de betrokkenen in de sector. Intussen levert Suralco 20 megawatt extra aan vermogen, nadat drie van de zes turbines waren stilgelegd. Besloten werd om een vierde turbine in de krachtcentrale te Brokopondo weer op te starten. Bouterse deed een extra beroep op ambtenaren en de samenleving om te bezuinigen. Ongeveer 17 mw is minder gebruikt, waardoor de Energie Bedrijven Suriname de afgelopen dagen niet aan load-shedding hoefde te doen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April