Breeveld: Basis gelegd voor verdere ordening land
29 Aug 2014, 13:30
foto
DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld vannacht in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld is blij dat na intensieve debatten en hard werken de drie 'sociale wetten' aangenomen zijn. Het heeft veel inspanning gekost om de wetten rond te krijgen. Breeveld zegt aan Starnieuws dat de wetten niet perfect zijn, maar er is een goede basis gelegd voor een sociaal zekerheidsstelsel. Er kunnen altijd nog verdere aanpassingen gepleegd worden, zoals veel landen de ook gedaan hebben, stelt het assembleelid.

Breeveld meent dat er een goede stap is gemaakt om een stukje welzijn voor de samenleving te helpen realiseren. Met deze wetten wordt de samenleving verder geordend. Werknemers, werkgevers en de burgers hebben een vast kader gekregen. Er is verdere ordening gekomen in de loonstructuur. Door de basiszorgverzekering weten mensen dat ze bij ziekte een goede behandeling krijgen. En voor de oude dag is het nu voor brede lagen van de samenleving mogelijk een pensioen op te bouwen.

"Ik had graag gezien dat alle 51 parlementariërs erbij waren, want het gaat om heel belangrijke wetten. Maar ik vind dat eenieder op een waardige wijze behandeld moet worden. Ik heb in het parlement aangegeven dat collega's die er niet bij zijn, niet beschimpt moeten worden", stelt Breeveld. In een democratie mogen mensen andere standpunten innemen. Ze dienen met respect te worden behandeld. De DOE-fractievoorzitter zegt niet voor de ene of ander groep te zijn en daarom altijd meewerkt aan zaken die het nationale doel dienen. Hij is vereerd om meegewerkt te hebben aan deze wetten. Breeveld zegt dat Ronnie Brunswijk die de vergadering leidde, de regering en de assembleeleden de ruimte heeft gegeven om hun zegje te doen. Hij heeft geduld opgebracht en had een goede inlevingsvermogen. Hij heeft de vergadering op een positieve manier geleid.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April