SMA weet niks van brief en selectie SMA-lid naar Mekka
20 Aug 2014, 14:00
foto


Michel Soebhan, voorzitter van de Surinaamse Moslim Associatie (SMA), ontkent wat dan ook af te weten van een brief van Pertjajah Luhur (PL) en een afvaardiging van een hadj-ganger naar Mekka. "Dit is een pertinente leugen. Wij hebben geen brief gekregen en hebben niemand geselecteerd. Wij vinden ook niet dat een politieke partij moet betalen voor een moslim die voor bedevaart naar Mekka wil gaan. Wij zouden het nooit accepteren", zegt Soebhan aan Starnieuws.

"Wij hebben twintig moskeeën, waaronder drie in Nickerie. Er is een centraal bestuur. Wij kennen geen afdelingen. Somohardjo probeert verdeeldheid onder de SMA te brengen. Het zal hem niet lukken om voor politieke doeleinden een scheur in mijn gemeente te brengen", stelt Soebhan.

De voorzitter van de SMA benadrukt dat in zijn gemeente leden zijn van verschillende politieke partijen. "Door een reis aan moslims te beloven, probeert Pertjajah Luhur politieke munt te slaan. Ik neem het de politicus kwalijk dat hij de naam van de SMA noemt, terwijl wij hier niks mee te maken hebben", zegt Soebhan.

PL-voorzitter Somohardjo geconfronteerd met de reactie van Soebhan, zegt dat Ilahilbaks Abdul van Noerejekien moskee in Hampton Courtpolder te Nickerie is geselecteerd. Somohardjo zegt dat Abdoel namens SMA is voorgedragen en de reis heeft geaccepteerd. "Wij doen dit niet om eer te behalen, niet voor glorie en voor partijpolitiek, het gaat om het versterken van het geloof", stelt Somohardjo.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April