Soerdjan blijft het secretariaat van VHP-Nickerie leiden
27 Jul 2014, 05:00
foto
Lekhram Soerdjan


Een afvaardiging van het hoofdbestuur van de VHP heeft zaterdagavond met het districtscoördinatieteam vergaderd. Vastgesteld is dat hoofdbestuurslid Lekhram Soerdjan het secretariaat in het district blijft leiden. Liakat Mahawatkhan, die net als Kries Matai adviseur is van het hoofdbestuur, is benoemd tot woordvoerder van de partij in het rijstdistrict. Volgens ondervoorzitter van de VHP, Radjkoemar Randjietsingh zijn de plooien gladgestreken en gaat de partij in eenheid verder.

Niet iedereen is tevreden met het verloop van de vergadering. De laatste tijden was Sharda Thakoer de trekker van de VHP in Nickerie. De partijleden die het niet eens zijn met de besluiten die genomen zijn, willen dinsdag een persconferentie beleggen hierover. Randjietsingh, die samen met ondervoorzitter Glenn Oehlers en secretaris Ganeshkoemar Kandhai namens het hoofdbestuur aanwezig was in Nickerie, zegt aan Starnieuws dat enkele mensen ontevreden zijn. "Maar dat zal je altijd hebben. Wij hebben informatie dat ze in opdracht van een andere partij onrust stoken", stelt Randjietsingh. Hij benadrukt dat alle besluiten die kenbaar zijn gemaakt in Nickerie door het hoofdbestuur genomen zijn.

De VHP-ondervoorzitter merkt op dat op de vergadering juist afgesproken is dat de gelederen worden gesloten. Soerdjan en Mahawatkhan hebben hun stem laten horen omdat vanuit Paramaribo er rechtstreeks gecommuniceerd werd met bepaalde leden. Deze zaken zijn volgens Randjietsingh binnen het hoofdbestuur uitvoerig besproken. Er zijn duidelijke lijnen afgesproken. Soerdjan is de persoon met wie het secretariaat in Paramaribo communiceert. De functies en de richtlijnen zijn volgens Randjietsingh nu helemaal duidelijk. Djotish Jaggernath is de campagneleider van Nickerie. Randjietsingh stelt dat slechts enkele mensen ontevreden zijn. "De vergadering is juist rustig verlopen en we zijn in eenheid uit elkaar gegaan", benadrukt de VHP-ondervoorzitter.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April