'Postu' verduistert twee dienstwapens BBS'ers
25 Jul 2014, 12:55
foto
Bryan Gerrit Blij alias ‘Postu’


Bryan Gerrit Blij alias ‘Postu’ wordt als verdachte aangemerkt in een zaak waarbij twee dienstwapens van twee leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) zijn gestolen. Hij is bevriend met een BBS'er. Er is een officiële opsporing van Postu gelast. Hij wordt verdacht van diefstal en verduistering.

De verdachte en een BBS'er waren op 15 juli aan het borrelen ergens voor de winkel op Latour. De BBS'er belde een collega op en vroeg hem om ook van de partij te zijn. Terwijl het drietal zo bezig was, ging Postu af en aan naar zijn voertuig. De tassen waarin de dienstwapens van de BBS'ers zaten, waren in de auto van Postu. Na enige tijd opperde Postu dat zij verder konden gaan borrelen ergens te Abra Broki. De BBS'ers stemden in. Onderweg naar Abra Broki stopte Postu het voertuig ergens voor een winkel langs de Van 't Hogerhuysstraat met de bedoeling om meer alcohol te halen.

De twee ambtenaren wisten tot op dat moment nog niet wat hen zou overkomen. Ze constateerden op gegeven moment dat Poste te lang wegbleef. Ze belden hem op en hij gaf aan dat hij direct komt. Na een poosje in het voertuig te hebben gewacht, is een belletje gaan rinkelen bij de BBS'ers. Ze keken in hun tassen en ontdekten dat de dienstwapens waren verdwenen.

Na onderzoek van de politie bleek dat het voertuig dat Postu achter heeft gelaten ook van diefstal afkomstig is. De auto was enige tijd geleden gestolen. De politie vraagt aan eenieder die informatie kan verschaffen over de woon- en verblijfplaats van Postu om direct contact te maken met de dichtstbijzijnde politiepost. Postu is ook vuurwapen gevaarlijk.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April